recuperare timbru de mediu

Recuperare Timbru de Mediu

Avocat recuperare timbru de mediuRecuperare timbru de mediu incepand cu 2013.

De la intrarea in vigoare a OG 9/2013 privind aplicarea timbrului de mediu la inmatricularea autoturismelor aceasta a urmat acelasi parcurs ca si legislatiile anterioare OG 50/2008 si OG nr. 9/2012 creand un val de procese ce au ca obiect recuperare timbru de mediu. Val care s-a intensificat de la aparitiia Hotararii GJUE ce confirma ca OG nr. 9/2013 privind timbru de mediu incalca normele europene in materie. Decizia Curtii desfiinteaza prevederile interne incepand cu data hotararii si obliga statul roman sa restituie timbrul de mediu colectat nelegal incepand cu anul 2013.

OG nr. 9 din 2013 prevede obligativitata platii timbrului de mediu pentru urmatoarele categorii de autovehicule:

– pentru toate autovehiculele se sunt inmatriculate pentru prima oara in Romania;

– la reintroducerea in parcul auto național a unui autovehicul, in cazul în care, la momentul scoaterii sale din parcul auto național, i s‑a restituit proprietarului timbrul de mediu;

– cu ocazia vanzarii unui autoturism pentru care nu s-a polatit taxa de poluare, la momentul achiztiei de catre cumparator pentru autoturismele pentru care se recuperase deja taxa de poluare instituite prin legeile 50/2008 si 9/20012;

– pentru autoturismele inmatriculate inainte de 2007 (intrarea Romaniei in U.E.), pentru care nu a fost platita o taxa de poluare sau o echivalenta se plateste tibrul de mediu la transcrierea dreptului de proprietate;

Cine poate recupera timbrul de mediu?

Pot recupera timbrul de mediu cei care au platit aceasta taxa incepand cu anul 2013 si pana in prezent. Insa sunt necesare indeplinirea unor conditii si anume: autoturismul sa fie achizitionat la mana a doua dintr-o tara membra a Uniunii Europene si sa fie la prima inmatriculare in Romania.

Pot opta pentru procedura de recuperare timbru de mediu si cei care au avut un proces in instanta pentru restituirea timbrului de mediu dar au pierdut, acestia pot sa-si recupereze sumele de bani prin calea de atac a revizuirii.

ATENTIE! Poate recupera timbrul de mediu numai persoana fizica sau juridica care a platit aceasta taxa NU si noul proprietar care cumpara o masina cu taxa deja achitata. Deasemenea poti merge pe procedura de recuperare timbru de mediu chiar daca ai vandut masina. Vezi la intrebari frecvente mai multe detalii.

Nu se poate recupera timbrul de mediu pentru urmatoarele categorii de autovehicule:

– autovehiculele noi inmatriculate pentru prima oara in Romania;

– autovehiculele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pentru care este perceputa o taxa timbru la transcrierea dreptului de proprietate;

In cat timp se restituie taxa de mediu? In cate transe?

CJUE a statuat si cu privire la modalitatea de achitare a sumelor de bani, declarand ca plata trebuie facuta intr-o singura transa. Deci plata se face integral in termen de 45 de zile de la depunerea la ANAF a hotarari definitive prin care ati catigat procesul pentru recuperarea timbrului de mediu.  Curtea motiveaza in hotarare ca Guvernul nu a adus suficente argumente care sa demonstreze ca restituirea timbrului de mediu intr-o singrua transa ar prejudice statul. De asemena tot Curtea a stabilit ca hotararile date de ea nu pot fi limitate in timp.

Care este procedura pentru recuperare timbru de mediu?

-intocmirea dosarului si analiza documentelor
-redactarea plangerii prealabile catre ANAF prin care le solicitam pe cale administrativa restiuirea timbrului de mediu
-asteptam 45 de zile raspunsul ANAF
-redactarea si transmiterea cererii de chemare in judecata la instanta, formulam cereri, aparari si concluzii.
Actiunea de recuperare taxa poluare 2016, adica recuperare timbru de mediu, este  admisibila intrucat CJUE a declarat-o ca fiind ilegala.  Vezi aici care sunt documentele necesare pentru inceperea unui proces de recuperare timbru de mediu.

Cat dureaza procedura de recuperare timbru de mediu?

Un proces de recuperare timbru de mediu dureaza in jur de 6-8 luni pe partea de fond si inca 2-3 luni pe partea de recurs. Deci o durata  totala a procesului estimativ ajunge la 12 luni de zile pana la definitivare. Precizare importanta: Este important sa se intelega ca durata procesului nu tine de avocatul care se ocupa de caz ci tine de cat de multe procese are pe rol completul de judecata caruia i-a fost repartizat dosarul nostru.

Timbrul de mediu se mai poate recupera? De ce?

In concluzie din analiza legii privind timbru de mediu, raportandu-ne si la cerintele UE trasate prin directive precum si la Hotararile CJUE in materie consideram ca sunt sanse reale de recuperare a timbrului de mediu intrucat ilegalitatile privind dubla impunere nu au fost rectificate. Prin supra taxarea autoturismelor euro 3 si euro 4 care sunt cele mai vandute pe piata actuala din Romania consideram ca se incalca libera circulatie a bunurilor asa cum este stabilita de Codul Civil si de Tratatul Uniunii Europene. Intrucat supra taxarea autoturismelor cu grad mare de vanzare va obstructiona desfasurarea normala a acestui circuit civil si se incalca art 34 – 36 si 110 din Tratatul de functionare a Uniunii Europene.

RECUPERARE TIMBRU DE MEDIU. PROCES CASTIGAT IN INSTANTA DE ECHIPA DECALEX !!!

Tribunalul Teleorman a decis prin hotararea nr. 1202/2013 din dosarul numarul 2445/87/2013 obligarea Administratiei Finantelor Publice Alexandria la restituirea sumei catre reclamantul A.D., suma achitat cu titlu de timbru de mediu. Instanta de judecata a decis ca suma de 1894 de lei se actualizata cu rata inflatiei, calculata de la data platii, pana la data achitarii efective si la plata dobanzilor legale aferente, conform codului de procedura fiscala de la data platii si pana la data achitarii efective.

Totodata Curtea de Apel Timisoara admite recursul impotriva sentintei civile nr. 53/2015, pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 5544/108/2014. Prin hotararea pronuntata obliga Administratia Finantelor Publice Arad la restituirea sumei de 6.351 lei reprezentând timbru de mediu catre reclamant şi a dobânzilor aferente conform art. 124 alin. 2 din Codul de procedură fiscală de la data platiii, respectiv 15.10.2014 până la restituirea efectivă a sumei. Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata catre reclamant.

Un alt exemplu este hotararea castigata prin revizuire de recuperare a timbrului de mediu. Un element important aici este ca reclamantul A.G. in prima faza a pierdut definitiv procesul, lucru remediat de noi prin cererea de revizuire. Puteti vedea sentina pe scurt AICI. Mentionam faptul ca revizuientul – reclamant A.G. isi va recupera suma intr-o singura transa inclusiv cheltuielile de judecata ocazionte cu desfasurarea procesului in maxim 45 de zile de la legalizarea hotararii.

Pentru mai multe detalii despre procedura de recuperare a timbrului de mediu  ne puteti contacta la [email protected] sau 0311.077.550.

 

237 comments on “Recuperare Timbru de Mediu

 1. hutanu valentin

  am o autoutilitara cu motor de 3990 non euro si am de plata 3600 euro ce fac

  1. DECALEX

   Stimate domn,

   Va putem ajuta sa va recuperati taxa. Pentru detalii ne puteti contacta la nr de telefon 0740591020

   Cu stima
   Cristian Simon

 2. ANTON VASILE

  Buna ziua,
  Am platit timbru de mediu 3000 Ron si as dori sa-i recuperez daca se poate,ma puteti ajuta,daca da sa-mi frimiteti va rog un e-mail.Va multumesc.

  1. DECALEX

   Buna ziua,

   Se recucpereaza dar in functie de anumite coordonate. Pentru detalii ne puteti contacta

   Cu stima
   Cristian Simon

   1. ionica

    Am platit taxa 5000 lei in urma cu un an Si jumatate la o masina care am luato de la o firma deci am factura Dar nu am dovada ca nasina a venit din afara tarii Si am inteles ca in cazul asta ar fii o problems Dar totusi atunci de CE a trebuit Sa platesc daca masina a fist inmatriculata in Tara in 2004 eu cu ce am gresit de mie nu imi dau banii inapoi Si la cei care au luat masinile din eu Li se restituie. Va rog Sa ma lamuriti daca as avea vreo sansa de a recupera taxa.

    1. avocat taxa auto

     Se recupereaza doar pentru masinile care vin dintr-un stat din UE si se aflau la prima inmatriculare in Romania.

 3. Ionut Arsene

  Buna ziua!
  As dori sa stiu daca exista in prezent vre-un proces castigat avand ca obiect inmatricularea fara plata timbrului de mediu, cu procedura administrativa initiata dupa 15 martie 2013. Stiu ca la Brasov se resping toate actiunile, ar fi superb sa existe macar un caz castigat pentru a putea fi folosit ca jurisprudenta.
  Va multumesc sincer!

  1. DECALEX

   Buna ziua,

   Proces castigat inca nu dar avem actiuni pe rol. Mai puteti reveni cu intrebarea peste cateva luni

   Cu stima
   Echipa decalex.ro

 4. Daniel

  Buna seara,
  As dori sa va intreb se mai poate recupera?am platit 760 euro taxa de mediu…

 5. ciupagu

  Va salut cu respect. Am platit o taxa de prima inmatriculare/poluare in martie 2013, pana sa intre in vigoare timbrul. Mai pot recupera aceasta taxa? Am incercat atunci deschizand proces in instanta Rm. Valcea. Au respins cererea si au admis motivarea fiscului. Mai pot recupera sigur acesti bani? Promisiuni mai mi-a facut si o persoana ce-si zicea ca este jurist, dar n-a rezolvat nimic. As dori un raspuns calificat ce sa respecte realitatea lucrurilor. Va multumesc.

 6. rigo

  Buna ziua,

  Vreau sa cumpar o masina din germania, daca platesc timbru de mediu mai pot sa il recuperez sau daca pot sa o inscriu fara sa mai platesc timbru de mediu?

  Astept un raspuns,
  Multumesc

 7. Tafta Daniel

  Buna ziua.Am un seat toledo din 1993,1600cc,benzina,52kw.Am inmatriculat masina in aprilie 2013 fiind inmatriculata in Bulgaria inainte.Mentionez ca sunt din Vrancea dar stau in Iasi.As putea recupera taxa??

 8. ANDREI FLORIN

  Buna ziua cum pot sa recuperez taxa timbru verde am platito in febrioarei 2013, masina a fost inscrisa in romania dar primu proprietar a recuperato

 9. Tibi

  am o dacie 1310 care e non euro, din 97 pe benzina taxa momentan e de 2021 lei pe care nu vreau sa-i platesc. Se poate face ceva cu timbru verde, adica se poate da in judecata statu si dupa 2 luni sa inmatriculez fara taxa ? mentionez ca sunt din Sacele judetu Brasov

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Nu se poate recupera Timbru de Mediu in acest caz.

   Cu deosebita consideratie
   Echipa decalex.ro

 10. Costin Costache

  Buna ziua,
  Vreau sa stiu daca mai pot recupera taxa de timbru de mediu platita de mine in martie 2014 in conditiile in care am vandut masina,
  va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Doar dumneavoastra puteti solicita restituirea timbrului de mediu indiferent de cate ori a fost instrainata masina.
   Cu stima
   Echipa decalex.ro
   0757269874
   0768055289
   0311077550

   1. Ciobotaru

    e logic asa ceva? in ce tara traim ? adica eu cumpar o masina cu taxa platita si ma pot trezi intr-o zi ca de fapt taxa nu mai e platita !!!

 11. Dasa marius

  Buna seara . Am platit taxa de mediu in anul 2008 as dori sa stiu daca ma puteti ajuta sa o recuperez. Mentionez ca sunt din calarasi. Va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. In cazul dvs. a intervenit termenul de prescriptie ce este de 5 ani de zile si nu mai puteti face nimic.

 12. marian

  buna ziua , am achizitionat un autoturism euro 4 /1900 /co2 159 /2006, , in data 20.10.2014
  taxa conf mfinante 886 euro ,
  mai e valabil recuperarea taxei in instanta , avind in vedere ca legea sa schimbat ?
  Multumesc , stima

  1. avocat taxa auto

   Da sunt sanse. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289 sau 0757269874 sau [email protected]

 13. stefan ioan

  Buna Ziua
  Am platit timbrul de mediu in valoare de 634 Euro inurma cu 2 luni.
  As dori sa aflu ce sanse am sa recuperez suma.(euro 3)
  Va multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Aveti sanse sa chastigati insa sunt sanse sa si pierdeti. Daca incerc sa va dau o statistica balanta inclina in favoarea celor care castiga in procent de 70 -80%. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289 sau 0757269874 sau [email protected]

 14. Mihai Hofnar

  Am platit taxa timbru de mediu, in suma de 6700 lei in luna mai 2014, pentru auto cu euro 2 din anul 1997. Mai pot recupera taxa platita?
  va multumesc
  Mihai Hofnar

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Da se recupereaza si Timbrul de Mediu. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289 sau 0757269874 sau [email protected]

 15. ionut

  Buna ziua. Am platit taxa de timbru in ianuarie 2014 vreau sa stiu daca se poate recupera?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Exista precedent in cazul dvs. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289 sau 0757269874 sau [email protected]

 16. Cristina

  Buna ziua,doresc sa stiu daca pot recupera taxa platita in noiembrie 2014,pt o masina opel s.h. adusa din Germania.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Exista precedent judiciar in cazuri similare cu al dumneavoastra. Avem procese castigate ce au ca obiect recuperarea timbrului de mediu. Pentru mai multe informatii va rugam sa sunati la 0768055289 sau sa ne lasati un nr de telefon.

 17. Elana

  You can earn some extra $$$ from your site, i see several opportunities here.
  You should search in google for:
  Yoogurn’s money making

 18. Gabriel

  Buna ziua,de exemplu daca imi cumpar o masina sh,trebuie sa o inmatriculez neaparat si apoi sa dau in judecata pentru recuperarea timbrului de mediu?sau se poate fara sa o mai inmatriculez?Mentinonez ca taxa e de 600 euro,inainte stiam cam cum e dar a trecut mult timp,puteti sa imi da-ti detalii pentru cum e in 2015,care sunt pasii ?Multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Pentru informatii ne puteti contacta la [email protected]

   Cu stima
   Cristian Deca

 19. floarea gurau

  buna ziua as dori sa vog sa mi spuneti daca eu am platit un timbru de mediu in valoare de 2050euro in aprilie 2013,mai pot recupera ceva din banii acestia,multumesc anticipat F.Gurau

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da se poate recupera. Pentru detalii ne puteti contacta la 031.107.75.50

   Cu stima
   Cristian Deca

 20. Nita Sergiu

  Buna ziua. Am platit timbrul de mediu in august 2013. Se poate recupera cu o cerere la ANAF sau in istanta?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550 sau adresa de mail [email protected]

 21. cristea emilian

  buna ziua,am platit timbru de mediu acum 3 ani.
  am instrainat masina.
  am numai copii de pe toate actele.
  se mai poate recupera banii prin judecata,avind numai copii de pe acte ?
  multumesc .

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550 sau adresa de mail [email protected]

 22. Emilian Bogar

  Exista un proces castigat pentru taxa de mediu?

 23. nicolai dinu

  va salut cu respect!va rog, o informare avizata ca sa nu mai umblu si sa intreb in stanga si dreapta , am platit taxa de poluare la un autoturism opel zafira in 2007 noiembrie.conform hotararii de guvern publicata in monitorul oficial din 31 august 2015,partea 1 cu nr 655,pot sa-mi recuperez aceasta taxa?trebuie sa mentionez faptul ca in octombrie 2015 acest autoturism a fost instainat ,deci scos de la circa financiara.va multumesc anticipat ,sa aveti sanatate.

 24. Lutu

  Bună seara, am plătit taxa de timbru pe data de 17 februarie 2015, o mai pot recupera?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550. .

 25. negrea alexandru

  buna ziua vreau sa stiu si eu dak am platit taxa de mediu pentru o masina adusa din afara in 2014 septembrie mai pot recupera taxa????

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550. Este numarul de fix de la biroul Decalex .

 26. florin

  buna
  am acizitionat o masina din Germania, an fabr 2005 si ar trebuii sa platesc taxa de mediu ca sa o pot inmatricula…sau pot sa incep demersuri pentru a nu platii taxa si in timpul asta sa o inmatriculez?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550 sau adresa de mail [email protected]

 27. Alex Mrn

  Buna seara! As dori sa stiu daca pot recupera taxa platita pentru un Tico (non-euro) de 1000lei. Am platit 2000lei pe auto si datorita faptului ca era mostenita in urma cu 2ani si evident proprietarul din acte decedat, pentru a o repune in circulatie in august 2015 a trebuit sa platesc. As dori sa o recuperez pentru a plati macar 2 ani la rand de RCA :))) . Dupa cum veti vedea de la 01.01.2016 au sarit RCA-urile mai ceva ca Fat-Frumos… :))) Va multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Da se poate recupera timbru de mediu, pentru detalii ne puteti contacta la 0311077550 sau adresa de mail [email protected]

 28. stefan

  De ce nu se poate recupera timbrul de mediu platit pentru masinile inmatriculate prima data pe teritoriul Romaniei inainte de 2007, dar la care transcrierea dreptului de proprietate dupa 2013 impunea obligativitatea platirii acestui timbru de mediu; adica de ce nu pot recupera eu timbrul de mediu platit in 2016, daca masina a fost inmatriculata pentru prima data in Romania in 2006?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Pentru ca Tratatul UE interzice discriminarea doar fata de masinile de import. Pt masinile nationale statul este liber sa stabileasca orice taxa, atata timp cat o aplica pt toate categoriile de autoturisme

   Cu stima
   Cristian Deca

 29. Iulia

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca se poate sa imi recuperez banii pt plata timbrului de mediu pt o masina inmatriculata inainte in Romania (pe jud. Tulcea). Masina este Peugeot 307, cutie automata de viteze, din 2003, iar astazi a fost platita taxa de mediu in valoare de 5149 ron in vederea inmatricularii acesteia pe numele noului propietar.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Pentru masinile inmatriculate deja in Romania taxa este perceputa in mod legal si nu se poate recupera.

   Cu stima
   Cristian Deca

 30. Ionel

  Am înmatriculat in anul 2015 un SUV Freelander 2 fabricat in anul 2010 si am plătit 2770 EUR timbru de mediu.Am dat statul in judecata dar mi s-a respins cererea pe motivul ca timbrul de mediu este perfect legal. Mai pot recupera cumva aceasta taxa?

 31. Silviu

  Buna ziua,

  Sunt interesat daca se poate recupera timbru de mediu pentru urmatoarele cazuri:
  -masina provenita din Anglia taxa achitata in 24.06.2014 de 3700 lei
  -masina provenita din Danemarca taxa ce urmeaza sa o achit in septembrie 2016 de 1800 lei

  Cu respect,
  Silviu Vodut

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da taxa se poate recupera in mabele cazuri. Pentru detalii ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 32. Cosmina

  Buna ziua.

  Tocmai inmatriculam o masina adusa din Germania. Taxa de prima inmatriculare e de 320 euro. Are rost sa mai incepem procedurile de recuperare?

  Multumim.
  Cu stima, Cosmina

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Suma se recupereaza. Onorariul nostru este de 700 de lei si se achita la semanrea contractului. Daca doriti sa colaboram pentru recuperare ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 33. ionela

  Am un bmw 520i inmatriculat in martie 2016 cu taxa de timbru de 4.922 lei(euro3),pot cumva sa imi recuperez banii? Cu stima,ionela

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da se recupereaza, pentru detalii despre recuperarea taxei auto ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 34. pislaru critina

  buna seara am cumparat an 2013 am platit taxa 4100 ron credeti ca as putea recupera taxa . Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua

   Da se recupereaza. Pentru recuperarea timrbului de mediu ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 35. JANKO ECATERINA

  Buna Ziua
  Am un ford galaxy euro 3 pe care l-am adus din germania in mai 2016
  am platit taxa 1600 euro
  se poate recupera ?
  multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da se poate recupera. Pentru detalii ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 36. Bucatica Alin

  Buna ziua!

  Am cumparat o masina VW Golf IV din Germania.Am luat 2 seturi de numere rosii,la al 3 lea set mi s-a spus ca nu se mai poate lua pentru ca legea s-a schimbat si acum ai dreptul doar 1 singur set.
  Acum sunt nevoit sa inmatriculez masina si as vrea sa stiu daca se poate evita aceasta taxa de timbru enorma?

  Va multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da se paote evita, prin intermediul unui proces de evitare a timrbului de mediu. Pentru detalii ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 37. Petronela

  Buna ziua! Am inmatriculat masina, adusa din Italia, in august 2013 si am platit timbrul de mediu. Am fost la ANAF la Botosani si mi-au spus ca nu se poate recupera aceasta taxa, decat daca a fost platita pana in martie 2013. Puteti sa imi spuneti daca se poate recupera, stiam ca legea este valabila din martie 2013 pana astazi.
  Multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da se poate recupera, dar doar prin instanta. Va putem ajuta! Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768.055.289

   Cu stima,
   Cristian Deca

 38. Costi

  Buna ziua,
  Va rog frumos sa imi spuneti daca trec masina pe numele mamei mele (persoana cu handicap accentuat) prin contract de V-C, o pot inmatricula fara sa platesc timbrul de mediu?

 39. olimpiu

  Buna seara,
  pot sa recuperez timbrul de mediu plătit in Octombrie 2013 (3200 RON ), daca autoturismul a fost vândut? am toate actele emise de ANAF in original+ actele mașinii in copie.

  cu multumiri

 40. Andrei

  Buna ziua,

  Am cumparat in 2013 o masina care fusese inmatriculata in Romania, si a trebuit sa platesc timbrul de mediu 1700EUR, pentru ca nu se platise niciodata. Se poate recupera in vreun fel, sau recupereaza doar cei ce au adus masinile din UE?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Timbrul de mediu se recupereaza sau se evita, doar daca masina este adusa dintr-un stat din Uniunea Europeana si se afla la prima inmatriculare in Romania. In cazul dumneavoastra nu se poate recupera.

 41. Cristian P

  Buna ziua. Am cumparat anul trecut o masina de la o persoana fizica care a adus autoturismul din Germania. Am facut contract vanzare cumparare și am inceput procedura de imnatriculare pe numele meu, platind si timbrul de mediu, cum pot recupera banii.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,
   Masina se afla la prima inmatriculare in Romania? Daca da, timbrul de mediu se recupereaza. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289.

 42. Aelenei

  Buna ziua.
  Am cumpărat in feb.2016 o masina Dacia Logan din 2006 si am platit timbru de mediu, se poate recupera taxa platita catre Anaf?

  1. avocat taxa auto

   Daca masina este achizitionata din Romania, unde a mai fost o data inmatriculata, nu. In caz contrar, da.

 43. Basturea Mihai

  Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot recupera timbrul de mediu daca am vandut masina. Taxa este achitata de mine detin toate actele.
  Cel caruia i am vadut masina va trebui sa o platesca?
  Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Da o puteti recupera si da noul propreitar va trebui sa o plateasca. Pentru consultanta gratuita privind timbrul de mediu ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 44. eugen

  buna
  Am cumparat o masina in 2013 ,am inamatriculat-o pe mine cu certificat anaf ca nu-i recuperata taxa si m-am trezit acum cand am vandut masina la altcineva ca s-a recuperat taxa in 2016…e corect ..ce mi-a facut deoarece la momentul cumpararii a spus ca nu-l intereseaza banii-2000ron taxa….pot sa mai fac ceva?a procedat corect?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Fostul proprietar avea posibilitatea legala sa o recupereze. Insa depinde si de contractul de vanzare-cumparare care a intervenit intre dumneavoastra si el. Pentru consultanta gratuita privind timbrul de mediu ne puteti contacta la 0768.055.289

   Cu stima
   Cristian Deca

 45. croitoru

  Buna ziua,
  Am plătit taxa de timbru în aprilie 2016, menționez că mașina a fost cumpărată în leasing în 2009, mai pot recupera taxa de timbru.
  Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Daca masina este achizitionata din Romanaia, de nou, timbrul de mediu nu se recupereaza.

 46. stefan

  Bna ziua, imi puteti spune cat este taxa de timbru pentru recuperarea taxei de mediu. Cat la suta din taxa de mediu reprezinta taxa de timbru ?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua, pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 47. Alin

  Situatie putin mai ciudata: masina care avea obligatorie plata taxei de inmatriculare si totusi…s-a inmatriculat fara taxa. acum imi revine mie sarcina, ma pot indrepta impotriva anaf pentru ca este greseala lor? mai exact, masina noua din romania, inmatriculata in 2009 – euro 4 DAR 2184cmc, scutite fiind la vremea respectiva doar cele pana in 2000cmc. Totusi, figureaza la anaf ca neplatita dar masina este inmatriculata.(nici platita si recuperata nu a fost, pur si simplu neplatita). acum la preluare(transcriere) ar trebui sa platesc eu, lucru putin surprinzator din moment ce ma asteptam, conform legii, sa fie achitata atunci. undeva cineva a gresit…sau a reusit…
  Multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Existau si alte criterii pentru a fi scutita taxa la acea vreme.

 48. Ciprian

  Buna ziua,

  Am cumparat o masina SH din Germania. Ca sa o inmatriculez trebuie sa platesc 1200EUR taxa.
  Pot sa initiez un proces ca sa nu platesc aceasta taxa, dar in acelasi timp sa beneficiez de drept de circulatie pana la verdict?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua,

   Sigur. Se poate evita timbrul de mediu in situatia dumneavoastra. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 49. Ioan

  Buna ziua,
  Auto din 2006 din Olanda, inmatriculat in Olanda in 2006, platit timbrul de mediu in septembrie 2016 la prima inmatriculare in Romania.
  Se poate recupera?
  Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Da. Timbrul de mediu se recupereaza. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

   1. Cristian Avram

    Cazul e in felul urmator : Logan 2009(inmatriculat in RO fara taxa platita) cumparat in 12.2015, platit timbru mediu in 01.2016 pentru trecerea pe noul proprietar. Se poate recupera ?

    1. avocat taxa auto

     Nu. Doar pentru masinile care vin dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania.

 50. Geo

  Pot inmatricula o masina acum si dupa sa recuperam taxa dm avocat cu dvs bineinteles. Aproximativ in cat timp se recupereaza cat dureaza totul va multumesc ! Este 100% multumesc !

  1. avocat taxa auto

   Sigur. Daca masina provine dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare, va putem ajuta. Procesul dureaza intre 6-8 luni. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 51. Roxana

  Am inmatriculat in oct 2016 o masina din UE si am platit taxa de timbru .Din pacate nu am facut copii dupa decizia Anaf si dovada platii taxei inainte de a depune dosarul pt inmatriculare.Mai pot depune dosarul ? Pot obtine de undeva un duplicat dupa aceste documente? Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Sigur. Se pot solicita duplicate. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 52. Alex

  Buna ziua , in anul 2016 am cumparat din Romania un autoturism care a fost inmatriculat pentru prima data in tara in anul 2005 (masina fiind cumparata din reprezentanta atunci) , ulterior a mai avut 2 proprietari care nu au platit nici un fel de taxa de mediu pentru ea, in momentul in care a ajuns in posesia mea si am inmatriculato am platit o taxa de mediu de 3600 lei , sunt indreptati sa imi recuperez taxa ? Si daca daca cum procedez? Pot recupera taxa chiar daca masina o vand intre timp sau o cases ?

 53. Cristi

  Buna ziua ,vreau sa recuperez taxa de mediu ,tin sa menrtionez ca am achitat-o in data de 2 .11.2016 ,vreau sa stiu daca o pot recupera ,multumesc .

  1. avocat taxa auto

   Daca masina provenea dintr-un stat din Uniunea Europeana, se recupereaza. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 54. Robert

  Buna ziua, am înmatriculat o mașină în 2012 pe care am vânduto, se mai poate recupera taxa pe acea masina? Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Taxa de poluare se restituie pe care administrativa. Faceti cerere la ANAF.

 55. GEORGE

  Buna seara, am cumparat un autoturism skoda octavia 2 din Germania, in decembrie 2014, am inscris-o in circulatie, dupa ce am achitat timbrul de mediu. In luna aprilie 2016 am vandut autoturismul . Doresc sa stiu daca pot recupera taxa achitata, fara a mai depune plangere la judecatorie . Daca actualul propietar v-a mai fi obligat sa achite acesta taxa din 2017. Va multumesc anticipat.

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Daca mai aveti copii de pe documentele masinii o puteti recupera. Timbrul de mediu se recupereaza numai printr-un proces in instanta. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 56. Denis

  buna ziua am inmatriculat o masina in 2013 14 oct ,cum pot recupera taxa .va multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Era achizitionata dintr-un stat din UE?Daca da, se recupereaza. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 57. George

  Buna seara!
  Daca taxa este ilegala se poate da in judecata Statul inainte de inmatriculare?

  1. avocat taxa auto

   Da. Daca masina este adusa dintr-un stat din Uniunea Europeana si se afla la prima inmatriculare in Romania, se poate evita timbrul de mediu. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 58. Bogdan Iulian

  Buna ziua!

  Exista vreo persoana care a castigat procesul impotriva acestui timbru de mediu de cand UE a declarat ilegala aceasta taxa?

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua.

   Bineinteles. Va rugam sa ne contactati la 0728055289 pentru detalii.

 59. Grigore Hirzoiu

  Buna seara!
  Care este motivarea pentru care aceasta taxa ilegala imi este perceputa daca vreau sa cumpăr auto înmatriculat prima oara in 2004 in Romania?
  Care e diferenta dintre o masina inmatriculata in Ro si una in De, ambele figurand cu taxa neplatita. Pare ca instantele favorizează auto aduse din afara, prin aceasta practica Neunitara, in loc sa oprească legea 9/2013 care este neconforma.

 60. Marius

  Am achitat taxa de timbru (2700 de lei) in luna a 11-a 2014 pentru o masina adusa din Germania. Ce sanse credeti ca am in instanta pentru recuperarea acesteia?

  1. avocat taxa auto

   Sansele sa recuperati timbrul de mediu sunt de 90%. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0757269874

 61. Ovidiu Mihai

  Bună ziua,

  Am încercat să-mi dau singur seama din lecturarea mai multor prevederi, dar m-am cam încurcat, așa că m-ar ajuta o informație venită de la profesioniști și anume:
  – Taxa de poluare (timbru de mediu) achitată în decembrie 2013 pentru un autoturism achiziționat second hand din România (mașina respectivă a fost achiziționată nouă din România în 2009, dar, deși a schimbat până la mine doi propietari, nu a avut taxa plătită) poate fi recuperată? Dc. răspunsul este da, cum aș putea să știu care este onorariul dumneavoastră? Vă mulțumesc

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Timbrul de mediu se recupereaza doar daca masina provine dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania. In cazul dvs. se aplica o legislatie interna, nu se poate evita sau recupera.

 62. catalin

  Buna ziua am o masina inmatriculata in 21 08 2013 euro 4 taxa fiind de “1156”euro se mai pot recupera

  1. avocat taxa auto

   Daca masina provenea dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, se recupereaza. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 63. Liliana

  Buna ziua
  In cazul meu este vorba despre o masina (stat UE) inmatriculata in Romania, in anul 2009. Eu am cumparat-o de la primul proprietar, achitand o taxa de mediu (de 3248 lei) in decembrie 2013. As putea sa-mi recuperez aceasta taxa?

  (Citind in textul dv. la “Cine poate recupera timbrul de mediu” eu inteleg ca da insa citind mai jos, un raspuns catre Ovidiu Mihai de pe 22.11.16 inteleg ca nu se poate recupera…???)

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  1. avocat taxa auto

   Daca este achizitionata din Romania, unde a mai fost o data inmatriculata, nu puteti recupera.

 64. Marinela

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca mai trebuie parcursa procedura administrativa de restituire a timbrului de mediu inainte de a ma adresa instantei. Cu multumiri,

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Procedura prealabila este obligatorie.

   1. Gigi

    Este R.I.L (aplicabil și la recuperarea timbrului de mediu) care spune că nu e obligatorie procedura prealabilă prevăzută de art. 7 legea 554. Ce părere aveți?

 65. Serban

  Buna ziua , am un autoturism vw golf 3 adus din germania in 2010 si inmatriculat tot in 08.10.2010.
  mai pot recupera taxa auto??
  Va multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Este taxa se poluare. Faceti cerere la ANAF. Se restituie pe cale administrativa in 5 ani.

 66. denis

  buna ziua am o intrebare ce imi trebuie pentru a intocmi un dosar si care sunt pas de urmat

  1. avocat taxa auto

   Pentru detalii va rugam sa ne contactati la 0768055289

 67. Alexandru Tudor

  Buna ziua, am luat o masina adusa in 2009 in romania la care a fost recuperata taxa in 2013, eu daca platesc din nou taxa o mai pot recupera? Multumesc

 68. CHIOSA DUMITRU

  AM CUMPARAT UN CIELO IN 2015 DIN ROMANIA AM PLATIT 4300 RON,POT RECUPERA TAXA DE MEDIU.VA MULTUMESC.

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate, deoarece ati cumparat-o din Romania.

 69. Anastasia

  As avea si eu o intrebare. Am cumparat un autoturism din Germania in august 2015 si l-am inmatriculat in Romania. Am platit inmatricularea. Se poate recupera taxa? Multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Se recupereaza. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la 0768055289

 70. Budilean Dan

  Bună seara.
  Am achitat taxa timbrului de mediu în anul 2015, luna Iulie pentru o mașină provenită din Italia.
  Aș dori să aflu care sunt procedurile prin care pot recupera taxa. Vă mulțumesc!

  1. avocat taxa auto

   Va rugam sa ne contactati la 0768055289

 71. Cotoi George

  Buna seara,as dori sa va intreb daca as putea recupera “timbrul de mediu” achitat pentru un Renault Clio achizitionat in anul 2015 din Romania(avand prima inmatriculare in Romania in anul 2006).La schimbarea proprietarului am fost nevoit sa platesc suma de 1684 lei (reprezentand acel timbru de mediu) .
  Va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate, deoarece este achizitionata din Romania.

   1. Cotoi George

    Exista si un motiv pentru care masinile cumparate din romania fara taxa platita si pentru care a fost nevoie sa se plateasca taxa la schimbarea proprietarului nu se poate recupera ?

    1. avocat taxa auto

     Da. Pentru cele aduse de afara, s-a mai achitat o data taxa de prima inmatriculare, venind cu ea in Romania (fiind un stat membru UE) se achita iar, era dubla impunere. Cele care sunt achizitionate din Romania, care nu au taxa achitata (in acel moment probabil nu era in vigoare taxa de prima inmatriculare), acum se achita si nu este dubla impunere, deoarece se achita pentru prima oara in spatiul european.

     1. Cotoi George

      Am inteles,acum sunt lamurit. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Sa aveti parte de cazuri bune si mult succes !

 72. alexandrabocioc

  Bună seara! Onorariul pentru un asemenea proces cât este?

  1. avocat taxa auto

   In fucntie de cat aveti de recuperat. Detalii la 0768055289

 73. iordache valentin

  Buna ziua,am cumparat un vw golf3 din Germania in 2010 si l-am inmatriculat in Romania in 2012,decembrie 28.Am dat statul in judecata,am platit avocat,si am castigat procesul cu statul roman.Intrebarea mea este- Pot sa-mi recuperez banii de judecata? Va multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Da. Avocatul trebuie sa ataseze la dosar chitanta in urma caruia i-ati achitat onorariul si sa solicite in instanta restituirea cheltuielilor de judecata.

 74. Lungu Aurel

  Buna seara am un opel zafira adus din germania inmatriculat in 2014.motor 1,8 benzina anul 2000.Pot recupera taxa? Va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Da. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la 0768055289

 75. Marius

  Salut. Am o nedumerire, am taxonomică de platit timbru am Vandut anul Trecut ca masina ȘI sa vrea mai stiu DACA pot recupera taxoni. MULTUMESC

  1. Marius

   Salut. Am o nedumerire, am platit timbru de mediu anul trecut am vandut masina și as vrea mai stiu DACA mai pot recupera taxa .MULTUMESC

   1. avocat taxa auto

    Daca mai aveti copii de pe actele masinii si cele de provenienta, da. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la 0768055289

  2. avocat taxa auto

   Daca masina era achzitionata dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, da. Pentru detalii 0768055289

 76. Aurel

  Buna seara. Am cumparat un autoturism Renault pe 13-07-2015 de la un intermediar din Romania care o cumparase din Austria pe 12-03-2015 si nu a scos decat numere rosii fara sa o inmatriculeze, fiind inmatriculata de mine si platit timbrul de mediu de 3615 lei. Se poate recupera timbrul de mediu. MULTUMESC!

  1. avocat taxa auto

   Da. Va rugam sa ne contactati la 0768055289

 77. Traian

  Buna ziua.
  Am cumparat un autoturism Opel Astra in 2013 – prima inmatriculare in Romania – pentru care am platit timbrul de mediu. Se mai poate recupera vloarea timbrului de mediu in conditiile in care autoturismul a fost casat, in urma unei accidentari, in 2016?.

  1. avocat taxa auto

   Se poate. Va rugam sa ne contactati la 0768055289

 78. Fildan Florin

  Bună seara ! Timbrul de mediu se recupereaza integral plătit la o mașină în octombrie 2016 ? Adică procesul durează 6-8 luni iar banii se primesc integral? Va mulțumesc

  1. avocat taxa auto

   Da. Timbrul de mediu, se restituie intr-o singura transa. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la 0768055289

 79. ANGHEL MARIUS

  Buna ziua.Am achitat in aprilie 2016 suma de 3.382 lei la ANAF dar pe chitanta la natura obligatiei scie:d22850/06.04.2016 CIV L -100236.
  Ma intereseaza daca pot recupera taxa si daca se restituie doar prin sentinta judecatoreasca ,,intr-o singura transa care sa cuprinda si cheltuieli de judecata.
  Multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Timbrul de mediu se restituie intr-o singura transa printr-un proces in instanta. Daca masina era achizitionata dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, se poate. Va rugam sa ne contactati la 0768055289

 80. Laurentiu

  Am cumparat o masina din 2006 euro 4 din germania anu trecut (2016)amplatit timbru de mediu 07:08;2016 350€ se poate recupera bani an cat timp.va multumesc laurentiu

  1. avocat taxa auto

   Se poate. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la 0768055289

 81. Florin

  Buna ziua. Dacă vreau să cumpăr o mașină SH acum, se mai plătește timbrul de mediu sau trebuie ca actul de v-c să fie dupa 01.02.2017 ? Mulțumesc.

  1. avocat taxa auto

   Incepand cu 01.02.2017, nu se va mai achitat. O puteti cumpara acum, dar o inscrieti dupa 01.02.2017.

 82. ioan

  Buna,pentru un vw import Elvetia se poate recupera timbru de madiu,tinand cont ca sau platit taxe vamale in prealabil?

  1. avocat taxa auto

   Elvetia nu face parte din Uniunea Europeana, drept urmare, nu puteti recupera.

 83. Adrian

  Exista formular tip la Anaf pt. recuperarea timbrului de mediu ?Daca vreau sa recuperez timbru pt doua masini ,pot trece pe aceelas formular?

 84. Emilian

  Bună ziua! Am achiziționat un autoturism nou in leasing in anul 2010! In 2014 am terminat cu leasingul și am plătit taxa de timbru la înmatriculare! Se mai poate recupera taxa in acest caz?

 85. Iuli

  Buna daca am plătit timbru de mediu in 11 09 13 mai pot recupera taxa ,am plătit 15800 lei

  1. avocat taxa auto

   Daca provenea dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, da. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 86. Paul

  Bună ziua,
  Am cumpărat un autoturism care a fost cumpărat nou din România în anul 2010 în luna decembrie pentru care la momentul acela nu sa plătit taxa de mediu acum la înstrăinare sa plătit timbrul de mediu 1000€
  Autoturismul nu a fost înmatriculat în alta tara doar în România,
  Se poate recupera timbrul de mediu în acest caz?
  Mulțumesc mult

 87. Gabriel stoica

  Buna ziua,
  In decembrie 2013, am achizitionat un autoturism din Romania, la mana a doua, la care am fost nevoiti sa platim timbrul de mediu.
  Este posibila ecuperarea taxei restective.

  1. avocat taxa auto

   Doar pentru cele care sunt aduse dintr-un stat UE.

 88. liviu

  Va salut
  Am cumparat o masina noua in 2010 si una in 2014 ( taxa 617 ron ) .Se poate recupera din taxa de mediu platita ?

  1. avocat taxa auto

   Daca erau achizitionate de noi din Romania, nu.

 89. Carmen

  In Decembrie 2013 am cumpărat mașina de la o multinaționala. Prima înmatriculare in România, a fost efectuată in 2009 fără a se plăti taxa/timbru de mediu. Plata am efectuat-o eu la transcriere. Pot recupera valoarea timbrului de mediu?

  1. avocat taxa auto

   La transcriere nu se poate recupera.

 90. Boholt Gabriel

  Comment*Buna ziua am adus o masina din germania anul trecut si am inmatriculato in mai 2016 am platit timbrul de mediu in jur de 3400Ron mai se poate recupera bani? va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Da. Se recuepereaza printr-un proces in instanta. Ne puteti contacta la 0768055289, pentru mai multe detalii.

 91. sebi

  Buna ziua! Am platit taxa anul trecut am facut si dosarul si lam depus . Acum astept de 3 luni si nici un raspuns . Credeti ca mai e sansa sa apara ceva si cam cat timp ar dura. Dosaru lam depus in noiembrie.

  1. avocat taxa auto

   Este vorba despre taxa de poluare sau timbrul de mediu? Timbrul de mediu se restituie doar printr-un proces in instanta.

 92. Dalalau Claudia

  Buna ziua,
  se poate recupera taxa de mediu platita in anul 2013 ,luna mai pentru un autoturism adus din Spania si inmatriculat pentru prima data in Romania?care sunt demersurile in care in care este posibila recuperarea

  1. avocat taxa auto

   Da. Se recupereaz printr-un proces in instanta. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289.

 93. BOGHEAN CLAUDIA ADINA

  buna!! as dorii sa stiu daca as putea recupera taxa de mediu avand in vedere ca am achitat-o in 2013,masina fiind euro2 platind 770 euro la vremea aceea, Acum de la 01.02 s-a scos aceasta taxa,as putea sa o recuperez?? va multumesc

  1. avocat taxa auto

   Da, dar doar printr-un proces in instanta. Pentru detalii, ne puteto contacta la 0768055289

 94. Ioana

  Buna ziua, cum as putea recupera taxa de mediu pentru un autoturism cumparat in 2016.

  1. avocat taxa auto

   Daca masina provenea dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, se recupereaza printr-un proces in instanta. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 95. Iulian

  Pentru o masina cumparata din Romania (iulie 2016) am platit timbru de mediu la schimbarea de propietar. Se poate recupera taxa?

  1. avocat taxa auto

   La transcriere nu se recupereaza.

 96. tamasan

  Buna,
  Am cumparat o masina in 2014 ea fiind cumparata de primul vanzator de la reprezantanta din Romania in 2014
  eu fiind al treilea cumparator.
  am platit 700 euro taxa in 2014
  Mai pot sa o recuperez?

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate, deoarece masina este cumparata de noua din Romania.

 97. pricopoaia laura

  buna ziua, am achizitionat in 2014 un autoturism si am platit o taxa de timbru de 2000euro. se poate recupera taxa???

  1. avocat taxa auto

   Da. Daca masina provenea dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 98. Gugu Florin

  Buna ziua,
  Am cumparat o masina care provine din Romania si a fost inmatriculata prima data la data de 03.09.2004, a doua oara in data de 09.08.2007 eu fiind cel de-al treilea cumparator din data de 02.09.2016, platind taxa.
  Mai pot sa o recuperez?

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate recupera in situatia dvs., deoarece aceasta este cumparata din Romania.

 99. Mariana

  Buna ziua,

  am cumparat in octombrie 2014 un VW Golf adus din Germanis, prima inmatriculare in Romania am facut-o eu. Se poate recupera timbrul de mediu? Am platit 2480 lei. Multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Da. Printr-un proces in instanta. Ne puteti contacta la 0768055289

 100. ionel petroiu

  am cumparat un autoturism in anul 2007 si am platit taxa de prima inmatriculare,,CIELO”,anul trecut am depus la ANAF dosar pentru recuperare taxa, mi-sa aprobat sa primesc taxa in 5 rate anuale ,am primit o rata si nu stiu daca le mai primesc si pe urmatoarele?

 101. Mihaela

  Am cumparat un autoturism in anul 2013. Autoturismul a fost cumpărat initial din Germania dar ce care l-a cumpărat în urma unui proces a fost scutit de la plata timbrului de mediu. Apoi l-am cumparat eu si am fost prima care a achitat această taxă. Cartea din Germania a autoturismului nu am mai primit-o pentru ca atunci cand am cumparat masina ea era deja inmatriculata în Romania. Pot sa mai recuperez taxa?

  1. avocat taxa auto

   La transcriere, nu se recupereaza!

 102. Diana F

  Buna ziua,

  Am solicitat la ANAF in data de 30.01.2017 recuperarea taxei de poluare a unui autoturism achizitionat in oct2008 din Germania si inmatriculat tot atunci in Romania.Astazi am primit raspuns de la ANAF datat cu 02.02.2017, cum ca solicitarea mea se claseaza din cauza vidului legislativ. Daca am inteles eu bine din mentiuni, Legea1/2017 cu eliminarea celor 102taxe, care a intrat in vigoare la 01.02.2017, de fapt abroga OG prin care puteam recupera taxa. Practic nu exista o procedura noua aprobata de guvern pana la acest moment. Masina in cauza o am la vanzare, posibil sa o si vand in urmatoarele zile.
  Ce posibilitati am in momentul de fata pt a-mi putea recupera taxa cat timp mai sunt proprietar si derin toate actele? Ma gandesc ca odata vanduta, nu voi mai putea recupera taxa.
  Contestatie la ANAF sunt indraptatita sa depun dat fiind faptul ca solicitarea mea a fost facuta inainte ca legea sa abroge oug?
  Multumesc frumos!

  1. avocat taxa auto

   In cazul dvs. se merge in instanta. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 103. Ionut

  Bună ziua! Am cumpărat o mașină în 2016. Prima înmatriculare a fost în 2006 și taxa neplătită. Când am trecut mașina pe numele meu am plătit timbrul de mediu de 6145 ron. Intre timp am vândut mașină și as vrea sa știu cum m-ați putea ajuta sa recuperez taxa. Va mulțumesc și aștept răspuns!

  1. avocat taxa auto

   Nu se recupereaza, deoarece este achizitionata din Romania

 104. Macovei

  Bună ziua,

  Am achiziționat la finalul anului 2016 un autovehicul, am plătit aprox. 2800 lei timbru de mediu, se poate recupera? Țin sa menționez ca sunt din Brașov și doresc sa fiu contactat prin mail.

  1. avocat taxa auto

   Daca masinile provin dintr-un stat din UE si se aflau la prima inmatriculare in Romania, dupa 15.03.2013, se recupereaza. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 105. Daniel

  Buna ziua,am cumparat in 2015 o masina din Marea Britanie si am platit taxa de 3200 lei.
  Pe vremea aceea U.k. se afla in u.e. in prezent se fac demersurile iesirii.
  Int. mea este daca m-ar afecta asta in recuperarea taxei?
  Va multumesc !

  1. avocat taxa auto

   Nu afecteaza. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 106. Irimie Petru

  Bună seara, de ce nu se poate recupera taxa de mediu al unui autoturism cumpărat din România , dacă la schimbarea proprietarului s-a cerut plătirea taxei de timbru. (Auto cumpărat luna 10 2013)taxa fiind ilegală în acel moment. Mulțumesc anticipat

  1. avocat taxa auto

   Este cumparata din Romania, nu se poate.

 107. octavian

  buna ziua !
  Am achizitionat in 2016 martie un auto cu numere de bulgaria , de la o firma din bucuresti cu sediul in Bulgaria. Pe cartificat si cartea masinii era trecuta firma cu sediul din Bulgaria . La inmatriculare in Romania , am achitat taxa de 12.300 ron. Se poate recupera aceasta taxa ? Doresc raspunsul pe e-mail. Multumesc !

  1. avocat taxa auto

   Da. Se recupereaza. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 108. dan

  buna ziua
  am cumparat un auto din Germania in 2014 si l-am inscris in 2015 cu plata timbrului de mediu 1220 euro aprox. Acum dupa 1 febr cand nu mai este valabila legea timbrul mediu , mai pot recupera banii platiti? cam in cat timp si care ar fi costurile? se actualizeaza suma inclusiv dobanda? se acopera si cheltuielile de judecata?
  multumesc

  1. avocat taxa auto

   Da. Se recupereaza printr-un proces in instanta. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 109. Dimache lica

  Bună ziua
  Am plătit taxa auto în 2016 în luna noiembrie în valoare de 1050 euro mai pot recupera bani??

  1. avocat taxa auto

   Daca masina provine dintr-un stat din UE si se afla la prima inmatriculare in Romania, se recupereaza. Pentru detalii, ne puteti contacta la 0768055289

 110. Semberco mugurel

  Buna ziua! Am cumparat un autoturism din Romania. Fostul proprietar a paltit taxa auto in 2010, dar a recuperat-o in instanta. Eu, am fost nevoit sa platesc timbrul de mediu la noua reinmatriculare in Romania in 2015, pe numele meu, comform cu art.3 referitor la sfera de aplicare a timbrului de mediu. Fiind declarat ilegal de CJUE, pot recupera suma achitata de 6400 lei? Va multumesc.

  1. avocat taxa auto

   La transcrierere, nu se recupereaza.

 111. Adelina

  Am cumparat din Romania un autoturism adus din Germania cu numere provizorii,cand am inmatriculat-o am platit taxa pe 28.05 2012,o pot recupera ? Va multumesc

 112. Dana

  Buna ziua,
  In octombrie 2016 am castigat in instanta restituirea timbrului de mediu, iar in 9 ianuarie expira cele 45 de zile in care trebuia sa mi se restituie bani. Cand am sunat la ANAF mi s-a spus ca au probleme cu sitemul si sa sun la sf lui ianuarie. Am sunat la sf lui ianuarie si mi s-a spus ca dosarul nu e calculat si nici dt spre plata deoarece au foarte multe dosare, unele chiar mai vechi decat ale mele. Am sunat din nou in februarie si mi s-a transmis ca nu au fonduri sa restituie sumele castigate in instanta deoarece cei de la ministerul mediului nu stiu de unde sa le dea bani sa le achite. Intrebarea mea este pot face ceva dpdvd legal impotriva lor, pt ca mi se pare bataie de joc sa ma tot amane si sa nu respecte legea. Cand e vb sa ne achitam noi taxele pe ei nu ii intereseaza daca ai bani sau nu, dar noi trebuie sa asteptam dupa ei plus ca nu e vina mea ca ei nu mi-au dat banii in cele 45 de zile sau ca au ramas in urma cu rezolvaeea dosarelor sau ca ministerul mediului nu are bani! Mentionez ca pana i momentul de fata nu am facut nici o plangere si nici o contestatie in scris.
  Multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Buna ziua. Puteti apela la un executor judecatoresc.

 113. alex

  Buna ziua! Am cumparat un autoturism din Romania fabricat in 2008 eu fiind al 2-lea proprietar. Primul proprietar, a cumparat masina in leasing de la reprezentanta si nu a platit taxa auto in 2008 pentru ca masina era scutita de taxa. Pentru a putea inmatricula masina in noiembrie 2016 am fost obligat sa platesc 600 euro timbru de mediu. Se poate recupera valoarea timbrului de mediu? Va multumesc.

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate, deoarece este cumparata din Romania.

 114. Daniel

  Cat ne costa onorariul pentru toata povestea cu recuperarea timbrului.un pret estimativ.
  Va multumesc!

 115. Ioana Denut

  Buna seara!Am castigat prin proces recuperarea taxei timbrullui de mediu!Am depus actele la ANAF si mi-au trimis raspuns ca ,,nu exista prevederi legale in acest sens”. Ce inseamna aceasta ?Este normal?Precizez ca hotararea judecatoreasaca este definitiva>Va multumesc!

  1. avocat taxa auto

   Incercati cu un executor judecatoresc.

 116. Tereza

  Buna ziua.
  Am cumparat o masina din Germania si am inmatriculat-o in Romania in mai 2010.
  Mai pot recupera taxa de timbru?
  Multumesc anticipat.

 117. Ionut

  Buna ziua! Am platit 5800 lei in 2013, se poate recupera? Masina a fost cumparata din germania si inmatriculata pentru prima data in romania.

  1. avocat taxa auto

   Da. Se recupereaza, va rugam sa ne contactati la 0768055289

 118. Ionut0489

  Buna ziua! Am platit 5800 lei in 2013, se poate recupera? Masina a fost cumparata din germania si inmatriculata pentru prima data in romania.

 119. Arthur

  Buna ziua, am cumparat un Renault Megane de la o persoana fizica din tara in anul 2014. Masina a fost achizitionata de vanzator de la reprezentanta din Romania in 2003, cand nu exista taxa de prima inmatriculare, astfel incat a fost nevoie sa achit eu aceasta taxa cand am reinmatriculat-o pe numele meu. Taxa a fost in valoare de app 820 euro.
  Se poate recupera?
  Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Nu se poate, deoarece era cumparata din Romania.

 120. Viasu Radu

  Buna ziua in Noiembrie 2016 am cumparat o masina ,adusa in tara si cu taxa platita in 2014, de catre fostul propietar.Am inmatriculat-o in Decembrie 2016 si am scos dovada anaf de plata taxei pe numele meu. Pot recupera aceasta taxa?
  Multumesc

  1. avocat taxa auto

   Nu.Doar persoana care a achitat-o o poate recupera.

 121. Serban

  Buna ziua , in 2010 am adus si inmatriculat din Germania un VW golf euro 2 pt care am platiti Taxa de poluare 416 euro (1776ron), in Decembrie 2016 am depus actele la Anaf S3 pentru recuperare taxa in 28.12.2016, am si bonul cu nr de depunere , in 01.03.2017 am mers la ei pentru a afla de ce nu primens nici un raspuns si mi-au spus canu se mai recupereaza taxa si nici nu mai imi dau nimic.
  Intrebare : se mai poate recupera taxa?
  Multumesc

Leave a reply